.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Здравният сайт на Гуинет Полтроу е обект на разследване за лъжливи реклами

Евгений Милов | преди 42 седмици
Гуинет Полтроу
Снимка: Getty Images
За продукти, които могат да "излекуват, предотвратят, облекчат симптомите или намалят риска от развитие на редица заболявания"

Гуинет Полтроу търпи непрекъснати критики и подигравки за достоверността на здравните съветите в сайта Goop, но сега проблемите на холивудската звезда стават много по-сериозни.

Гуинет Полтроу
Снимка: Getty Images

Неправителствената организация "Истина в рекламата" от Кънектикът е подала жалба срещу Goop до съдебните власти в Калифорния, които да се заемат с разследване на лъжливите здравни твърдения за промотираните продукти в сайта на актрисата.

"Истина в рекламата" посочва 51 примера за такива реклами относно продукти, които могат да "излекуват, предотвратят, облекчат симптомите или намалят риска от развитие на редица заболявания".

Гуинет Полтроу
Снимка: Getty Images

Сред някои от въпросните продукти е вагинално яйце от розов кварц за хормонален баланс, без Goop да разполага с "компетентни и надеждни научни доказателства подобни такива твърдения".

Вижте повече за сагата около здравословната империя на Гуинет Полтроу в сайта на "Truth In Advertising", чиято дейност е насочена да предпазва потребителите от подвеждащи реклами и маркетинг.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?