.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Здраве и за мозъка

| преди 8 години
Здраве и за мозъка
Най-лесният начин да се избавите от стреса е да не се притеснявате да приемате комплименти. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Няколко неща, които всеки трябва да направи, за да живее още по-пълноценно и хармонично.

В днешното забързано ежедневие всеки постига трудно баланса, към който се стреми. Имаме предвид всички онези неща от ежедневието, пораждащи стрес, неприятни чувства и мисли в мозъка ни, които ни пречат да живеем по-пълноценно. Така или иначе ние не можем да ги избегнем, но има какво да направим, за да се справим с тях.

Изградете доверие към себе си -отчетете вашите силни и слаби страни и ги съберете заедно, приемете ги и се опитайте да направите най-доброто, с това което притежавате.

Приемайте комплименти – много от нас изпитват неудобство и затруднения да приемат мили жестове. Не се страхувайте да го направите, защото това влияе добре на мозъка ви.

Отделяйте повече време на семейството – тези взаимоотношения трябва да бъдат подхранвани непрекъснато, защото това са най-близките хора, с които можете да споделите ложите и добрите моменти.

Давайте и приемайте подкрепа – отношенията между приятели и в семейството процъфтяват, когато са поставени на изпитания. Естествено, когато развръзката е добра.

Доброволец – да бъдеш част от една добра и сърдечна кауза, създава чувство на удовлетвореност, което работата не може да даде.

Контролирайте стреса – целият ни живот е белязан от „дразнители”, влияещи на нивото на стрес на всеки от нас. Но веднъж научим ли се да се справяме и да не мислим толкова за тях, със сигурност ще подобрим здравето си.

Потърсете хора със сходни интереси– споделянето на проблеми с хора, които имат сходен на вашия опит ще ви помогне да намерите решение и да се почувствате по-малко изолирани.

Контролирайте настроенията – за да знаете как се чувствате във всеки един момент и как да изразите най-правилно своя гняв, радост и страх.

Бъдете в хармония със себе си – разберете кой сте и какво ви прави наистина щастливи и го правете всеки ден.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?