Вероятно последно сте чули за хлорофила преди години в час по билогия, когато сте учили за процеса по фотосинтезата. Днес няма да ви връщаме в миналото, а тъкмо обратното. Едно от последните открития на учените е фактът, че зеленият пигмент обезателно трябва да присъства в диетата ни. И то под формата на магически елексир.

Обикновено хлорофилът постъпва в организма ни с консумацията на зеленчуци. Защо обаче трябва да го приемаме и с напитките си? Според Енциклопедията на природната медицина зеленият пигмент има безброй ползи върху човешкия организъм. Добавен към водата той има алкализиращ ефект, съдържа антиоксиданти, богат източник е на витамин A, C, E, K и бета каротин. Също така съдържа изключително полезни минерали като магнезий, желязо, калций и мастни киселини, както и протеини. Някои изследвания сочат, че хлорофилът неутрализира токсините, като предпазва черния дроб и храносмилателната система.

Всичко, което се изисква от вас е да приемате 1 ч.л течен хлорофил, разтворен към вода или друга напитка, за да бъдете сигурни, че ще си набавите всичко полезни вещества, изброени по-горе.