.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо няколко чаши кафе на ден действат подмладяващо

LadyZone.bg | преди 2 години
Кафе
Кофеинът е много ефективен срещу възпаления, характерни за напредналата възраст

Ново изследване на университета в Станфорд потвърди, че кофеинът е много ефективен срещу възпаления, характерни за организма в напреднала възраст. Той може да намали риска от диабет, рак и сърдечни болести.

„Над 90% от незаразните болести в напреднала възраст са свързани с хронични възпаления. Много изследвания са доказали, че кофеинът удължава живота ни, но ние открихме каква е причината за това” – обяснява Дейвид Фурман, ръководител на проекта.

Неговият екип е анализирал кръвта на 100 души в различна възраст. Възрастните участници в изследването, които редовно пият кафе, са били много по-защитени от хронични възпаления

Истината е, че тези възпаления невинаги са „лоши”. Те действат като защита на организма и подобряват имунната система, но в по-късна възраст ефективността им е значително по-слаба. Затова в следващия етап на изследването Фурман и екипът му ще анализират имунната система на 1000 души.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?