.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Зъболекарите никога не биха поставили това в устата си, а ние го правим

LadyZone.bg | преди 1 година
2111113046.jpg
Освен грижи и добра хигиена за зъбите обаче, се иска още нещо, за да постигнем блясъка, за който винаги сме си мечтали... А именно – да отвикнем от лоши привички.

#Ноктите
Гризенето на ноктите може да доведе както до по-бързото износване на зъбите, така и до по-сериозни проблеми с тях, особено ако този навик продължава с години. Същото се отнася и за самите нокти.

#Химикалките
Дъвченето на писалката, също както при ноктите, може да доведе до износване и увреждане на зъбите, както и до прекомерно натоварване на мускулите и ставите в областта на устата.

#Тютюн
Въпреки че дъвченето на тютюн е по-популярен навик в скандинавските страни, добре е да знаем, че тютюнът е известен канцероген, който значително увеличава риска от рак на устната кухина.

#Бирени бутилки
В най-добрия случай подобно действие може да доведе до зъбна фрактура. В по-лошия – да предизвика фатално разкъсване на лицето или врата.

#Шоколад от хладилника
Ако се опитате да разчупите в устата си парче твърд студен шоколад, току-що изваден от хладилника, рискувате да си счупите както корона, пломба или фасета, така и цял зъб.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?