.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За нуждата от следобедна дрямка в офиса

Евгений Милов | преди 27 седмици
следобедна дрямка в офиса
Снимка: iStock
Нуждата от сиеста на работното място става все по-осезаема

Следобедната сиеста на работното място трябва да бъде въведена официално, за да могат хората да подремнат, твърди психологът д-р Нерина Рамлакан от Университета на Лийдс.

Първоначалното сутрешно напрежение от задачите в работата може да вдигне адреналина, но след отшумяването на ефекта води до физическа умора и умствен и стрес, които свалят продуктивността и креативността.

следобедна дрямка в офиса
Снимка: iStock

За да възстановят работоспособността си, служителите трябва да "презаредят батериите", като си починат на спокойствие и поспят.

Това дори може дори да понижи риска от диабет, сърдечносъдови заболявания и депресия, защото недоспиването може да има сериозни последствия за човешкото здраве.

дрямка
Снимка: iStock

Статистиката сочи, че 25% от хората спят по-малко от 5 часа нощем, но дремнат ли само 20 минути в следобедните часове между 14 и 16 ч., ще се случат три важни неща – подобрена креативност, повишена имунната система и спад на болничните дни.

Следобедният сън ободрява като кафето, но без страничните ефекти от кофеинаВие правите ли го и какъв е ефектът?
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
За или против секс на първа среща?