Предстоят много приятни поводи за купони и партита, а всички те са съпроводени и с консумация на алкохол. Разбира се, това не е задължително. Изборът е ваш – нещо леко, като чаша вино например, или твърд алкохол, в чашата на който подрънкват и кубчета лед. Ако пък сте решили да опитате от всичко и напълно да се отпуснете, не забравяйте за логиката при консумиране на алкохол – започва се от напитката с най-нисък градус на алкохолно съдържание.

Подгответе се предварително за дълга нощ, с много коктейли, с някои храни със специфично действие.

Препечен хляб

Преди да отидете на парти, задължително хапнете нещо. Ако заради подготовката – душ, грим, тоалет, не ви остава време за салата и с основно, просто хапнете 1-2 препечени филийки хляб. Алкохолът въздейства по-трудно, когато се пие на пълен стомах.

Нещо мазно

Твърди се, че мазните храни създават слой в стомаха, който държи алкохола по-далече и блокира замайващото му действие. Въпреки това трудно бихме ви посъветвали преди купон да ядете сланина. Но може да хапнете някаква топла, домашно сготвена манджа с месо, луканка или авокадо. Мазното забавя абсорбацията на алкохол в стомаха и преминаването му в кръвта.



Кисели краставички >>>

Кисели краставички

Това е трик, който използва украйнците – хапват кисели краставички преди и по време на пиене на алкохол. Лично не знаем колко е ефективен.


Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Вода

Докато сте на партито, за безалкохолна напитка използвайте само вода. Не се изкушавайте от чаша с лимонада, сок или друга газирана напитка. Захарта в тях само ще ви докара допълнителна тежест.