.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Всеки осем цигари съкращават с час, отредената възраст на всеки от нас"

| преди 7 години
Всеки осем цигари съкращават с час, отредената възраст на всеки от нас
С грамотата от Националната асоциация за профилактика на белодробните болести. Снимка: btv.bg
За принос в борбата с тютюна бяха раздадени награди на медиите, две от тях - за bTV

На Световния ден без тютюнев дим хората, победили в личната битка с цигарите, се забавляваха два часа в зала 9 на НДК. Основен ентусиаст и организатор на този среща-концерт беше председателят на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести д-р София Ангелова. За живота без цигарен дим пяха много млади и любими изпълнители. Залата припяваше с Михаил Белчев текста "…всеки осем цигари съкращават с час, отредената възраст на всеки от нас…”

Той сподели с чувство за хумор, че вече 8 години е в редиците на непушачите,

въпреки че активно е пушил 28 години. Водещата Кристина Белчева, съпруга на извстния текстописец, обяви, че мрази този порок, но не и хората, които пушат. Срещу цигарения дим пяха и младите изпълнителки Мартина Иванова и Натали Ангелова. Певецът Илия Ангелов сподели, че е приключил много отдавна с желанието да пуши. Той е разбрал, че пушенето работи срещу него, когато с "Диана експрес” изнасяли по два концерта на вечер.

Трогващи бяха думите и преглътнатите сълзи на пациентите

от благодарност и вълнение към д-р Ангелова, когато си припомняха състоянието, в което са идвали в кабинета й.  Днес всички те са трайно отказали цигарите и са по-здрави.

За приноса в борбата срещу тютюнопушенето бяха раздадени награди на представители на пресата и електронните медии, като две от тях бяха за bTV. Едната отиде при Новините, която получи Венелин Петков,

а пък аз бях наградена за активен личен принос като здравен репортер на телевизията

В предаването и рубриката "Бъдете здрави” за 11 години зрителите  видяха многообразие от методи за отказване на цигарите:  таблетки, дъвки, пластири, иглотерапия, мокса, психотерапия. Невероятно удовлетворение е за мен, че наистина мотивирахме хора да се откажат от тютюневата зависимост.

От екрана на bTV хората са виждали колко страшно и непоправимо увреден изглежда белият  дроб

след дългогодишно пушене. С камерата сме били допускани по време на операция на рак на белия дроб на пушач. Всяка кампания и възможност за безплатни прегледи са представлявали интересна информация, предоставяна навреме на зрителите.

С тази среща-концерт Световният  ден без цигарен дим се отпразнува като ден на победителите в собствената битка за здраве.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?