.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Витамин B3 предотвратява спонтанни аборти и вродени дефекти у бебето

Евгений Милов | преди 49 седмици
бременност
Снимка: iStock
Това е сред най-значимите научни изследвания в областта на бременността

Приемът на витамин B3 може да предотврати спонтанни аборти и вродени сърдечни, бъбречни и гръбначни дефекти у бебето, тъй като е в състояние да лекува основната причина за тях - дефицитът на молекулата NAD (никотинамид аденин динуклеотид). 

Резултатите от едно от най-значимите научни изследваният в областта на на бременността идват от 12-годишни изследвания на австралийски учени от "Victor Chang Cardiac Research Institute" в Сидни.

Всяка година близо 8 млн. бебета по света се раждат с вродени дефекти, а всяка 1 от 6 бременостти завършва със спонтанен аборт, но един от най-големите медицински пробиви показва огромен потенциал за превенцията им. Именно дефицитът на молекулата NAD пречи на правилното развитие на органите на бебето в майчината утроба.

"Откритието има потенциала да намали значително броя на спонтанните аборти и вродените дефекти у бебетата по света, като изобщо не използвам тези думи лекомислено", заяви ръководителят на изследването проф. Сали Дънууди.

Според резултатите от изследването, "препоръчително е жените да приемат витамин B3 за предпазване от спонтанни аборти и вродени дефекти по-отрано през бременността, като дори започнат с хранителните добавки преди нея", допълни изпълнителният директор на института проф. Робърт Греъм.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "New England Journal of Medicine".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?