.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ваксините работят (инфографика)

Евгений Милов | преди 1 година
www.canada.ca
Снимка: www.canada.ca
Ваксините имат почти 100% ефективност

Ако сте сред хората, които се съмняват в ефективността на ваксините и вярвате в слуховете, че причиняват заболявания като аутизъм, данните в инфографиката на агенцията "Public Health Agency of Canada" в правителствения сайт на Канада ще ви убедят в обратното.

Инфографиката илюстрира ефективността на ваксините, като я сравнява с броя на заразените деца от 6 инфекциозни заболявания, които са предотвратими - като Коклюш (Whooping Cough), Дребна шарка (Measles), Варицела (Chickenpox), Заушка (Mumps), Дифтерит (Diphtheria) и Детски паралич (Polio).

www.canada.ca
Снимка: www.canada.ca

Вижте как изглежда ситуацията преди и след ваксините от инфографиката в галерията по-горе - ваксините имат почти 100-процентова ефективност при всички случаи, като единствено при коклюш - 93% .

От информацията става ясно, че след въвеждането на ваксината за дребна шарка, случаите са намалели с 99% - или от 72 343 на едва 464 заразени. Първата цифра показва най-големия брой случаи в една година през петте години преди въвеждането на ваксината.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?