.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ваксина срещу рак! Внимание смърт

LadyZone.bg | преди 3 години
2111102421.jpg
Защо защитата от ваксината срещу рак на маточната шийка не е пълна и носи ли тя рискове за здравето на жената.

Ракът на шийката на матката е един от най-често срещаните тумори на женските полови органи, който се предава посредством сексуален контакт. В България всяка година заболяват около 700 и умират около 200 жени. Заболяването засяга жените предимно между 30 и 60-годишна възраст.

#Обещава ли ваксината срещу рак на маточната шийка 100-процентова ефективна защита?
Настоящите проучвания сочат, че за да е напълно ефективна, ваксината трябва да се прилага при момичета, преди те да са започнали половия си живот. С други думи, времето за поставяне на ваксината е през юношеския период. Достатъчно ли е обаче това? Съществуват близо 15 типа HPV-вируси, които могат да предизвикат рак на маточната шийка. Ваксините са предназначени да предпазват от двата вирусни типа, които са отговорни за 70 % от случаите на рак на маточната шийка. Те обаче не могат изцяло да защитят жените от останалите 30% случаи на рак, които се предизвикват от други високорискови типове HPV.

#Съществуват множество неясноти относно въздействието на ваксината в по-дългосрочен план
За съжаление, все още не е известно до какъв период от време след прилагането й ваксината е ефективна. Например, учените продължават своите изследвания по въпроса доколко би било удачно да се приложи допълнителна „подсилваща“ инжекция на по-късен етап, за удължаване на предпазващия ефект. Още по-обезпокоителното е, че все още проучванията, направени към момента, не могат да дадат ясна представа на изследователите за рисковете и опасностите, които тя може да доведе след себе си. А такива има, и те не са малко.

#Каква е истината за ваксината Gardasil?
Не отдавна високопоставен лекар, работил за американския лекарствен гигант Merck & Co, създател на ваксината Гардасил (Gardasil) за рак на шийката на матката, направи някои разтърсващи публични признания за опасностите и неефективността на тази спорна ваксина. По време на скорошно интервю за френското списание „Principes dе Sante”, д-р Бернар Далберг призна, че Гардасил е безполезна ваксина, която не само, че не защитава срещу рак на шийката на матката, но и излага пациента на риск от парализа, енцефалит, синдром на Гилен-Баре и множество други инвалидизиращи заболявания.

Въпреки изказването и предупреждението на д-р Далберг към момента Gardasil е все още една от най-доходоносните фармацевтични компании на световния пазар. Само в САЩ досега са официално регистрирани 460 смъртни случая вследствие на ваксината Gardasil. Истината обаче е още по-ужасяваща - едва 10 % от получените странични реакции се докладват и признават от здравните власти в САЩ! Сред тях са стотици тежки увреждания, включително парализи и хиляди докладвани странични реакции! Надеждата е, че все пак, вследствие на официално оповестените случаи, продажбите все пак започват да намаляват.

#Реакцията по света
- Клинични опити на Merck в Индия бяха прекратени след смъртта на 6 млади жени и заради нарушаване на етичните норми. На 15 април 2010 г. Индия забрани употребата на HPV ваксината след още 4 смъртни случая на млади момичета и 120 странични реакции!
- По същата причина през 2013 г. Министерството на здравеопазването в Япония официално излиза със становището, че от този момент нататък ваксинацията на момичета между 12 и 16 не е препоръчителна.
- Предприети са и сериозни мерки, за да се забрани използването на въпросната ваксина и във Франция.

#Съществува ли връзка между HPV ваксината и преждевременната яйчникова недостатъчност
Въпросът за връзката между HPV ваксината и преждевременната яйчникова недостатъчност (менопауза) за първи път бе повдигнат през 2012 г., след като 16-годишно момиче разви такава вследствие третирането му с три 4- валентни HPV ваксини Gardasil срещу вируса на човешкия папилом (HPV). Преждевременната яйчникова недостатъчност при млади момичета носи големи здравословни последствия за в бъдеще, като може да засегне и детеродните функции.
Нейното разпространение повдига важни въпроси за причинно-следствената връзка, която може да е сигнал и за други системни проблеми.

И това не е всичко. Наред със случаите, свързани с развитието на преждевременна яйчникова недостатъчност при млади момичета, водеща до безплодие, започнали да се наблюдават и такива състояния, като парализа, парези, множествена склероза, сърдечно-съдови, неврологични и автоимунни заболявания и дори смърт.

В заключение на гореописаното, ние бихме добавили само едно: най-добрата превантивна мярка не са ваксините, а редовните гинекологични прегледи! Те гарантират не само ранното откриване на евентуално наличие на HPV-вирус, но и неговото адекватно и навременно лечение.

 

Ключови думи:Рак, Здраве, Ваксина
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?