.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Увеличават ли смартфоните риска от загуба на слуха?

Евгений Милов | преди 34 седмици
музика
Снимка: iStock
Около 1,1 млрд. души са застрашени от необратима загуба на слуха заради слушането на музика

Повече от един милиард души по света на възраст между 12 и 35 години рискуват да получат необратима загуба на слуха заради излагането на силни звуци - като музиката, която обичат да слушат на смартфона си.

Препоръките на експертите от Световната здравна организация (СЗО) за предотвратяване на загуба на слуха, предизвикана от силен шум и свързаните с това състояния като тинутус (често усещан като звънтене в ухото), включват по-добър контрол върху персоналните аудио плеъри и смартфони, които да следят колко силно и колко дълго хората слушат музика.

"Над един милиард млади хора са изложени на риск от загуба на слуха, просто защото правят това, което наистина много обичат - да слушат редовно музика през слушалките на техните мобилни устройства", коментира д-р Шели Чада, технически директор, работещ за предотвратяване на глухотата и загубата на слуха към СЗО.

Ако сте любители на музиката, в сайта на ООН можете да намерите повече информация за опасностите, свързани със загуба на слуха заради смартфоните и аудио плеърите.

Уил Ай Ем от "Блек Айд Пийс" губи слуха сиПевецът се подложил на още по-драстична диета, за да подобри здравословното си състояние
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?