.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Трикове за ограничаване на калориите

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110250057.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Внимателно със сосовете, големината на порцията и още…

Ресторантите с разнообразни национални кухни с вкусни блюда ни изкушават да ги посещаваме често. В желанието си да опитаме повече от вкусотиите - преяждаме. Разбира се, това не е здравословно, защото има риск от напълняване. Нормалното ни тегло основно зависи от това как планираме начина си на хранене за целия ден.

Търсете три важни неща при разглеждане на менюто:

- Колко е голяма порцията?

- Как е приготвено ястието?

- Какво съдържа сосът?

Изборът ви трябва да бъде направен по следния начин:

Първо

Когато  ястието е с голям грамаж, може да си поделите предястието. Предпочитайте пиле, пуйка или риба, които са по-ниско калорични от червеното месо (телешко, свинско).

Второ

Поинтересувайте се как е приготвено ястието. Пържените, панираните и соте са пропити с масло. По-добре обърнете внимание на предястията от менюто, които са задушени или печени. Те не само са с по-малко калории, но са с по-малко сол, а тя предизвиква подуване на корема.  

Трето

Питайте за състава на сосовете, защото тези вкусотии са "тайният” източник на калории. Поискайте да ви ги сервират отделно, за да може да контролирате количеството, което ще изядете.

Лесни трикове за ограничаване на калориите:

- Преди вечеря в ресторант изяжте плод или малък сандвич, за да не поръчвате като "изгладнял звяр”. По този начин няма да преяждате.

- Кажете на сервитьора да не поднася на вашата маса панер с хляб.  

- Не се възнаграждавайте на всеки обяд или вечеря с десерт. Определете си два дни в седмицата за шоколадов крем или парче сметанова торта.    

Новият начин на хранене чрез правилен избор на храната и съответно описаните трикове срещу преяждане ще ви дадат спокойствие да се наслаждавате на деликатесите от цял свят.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?