.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Това са най-вероятните неща, които могат да ви убият (ИНФОГРАФИКИ)

Евгений Милов | преди 40 седмици
тютюнопушене
Снимка: iStock
Запознайте се с основните рискове и се освободете от неоснователните си страхове

Хората имат лоша оценка на риска. Вместо да палите цигара, разтревожени от новините за терористично нападение, по-добре се запознайте с основните причини, които е най-вероятно да убият човек. Защо ежедневното шофиране до работа може да бъде много по-животозастрашаващо от самолетните полети, въпреки че доста хора се чувстват нервно преди качването на борда.

За да ни помогнат ясно да разберем всичко това, на помощ идват инфографиките на Националната здравна служба във Великобритания. Колко по-големите са кръгове, толкова по-често срещани са причините за смърт:

National Health Service
Снимка: National Health Service

1. Сърдечно-съдови заболявания

2. Ракови заболявания

3. Респираторни заболявания

А най-големите рискове, водещи до смърт, са:

National Health Service
Снимка: National Health Service

1. Високо кръвно налягане

2. Тютюнопушене

3. Висок холестерол

Основната идея на инфографиките е да покажат нагледно, че страховете ни често са неуместни, докато трябва да се тревожим повече за отказването от тютюнопушенето, като същевременно консумираме повече здравословна храна.

Излиза, че образно казано, хората по-често умират от липса на зеленчуци в храната, отколкото вследствие на убийство от престъпник. Атласът на риска помага да сме наясно с основните заплахи за здравето и живота в перспектива.

Първоначално инфографиките в Туитър бяха споделени от д-р Питър Юбел, изследовател в университета "Дюк" в Северна Каролина, САЩ.

Ключови думи:Живот, Здраве, Риск
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?