.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Топ упражнението за офис служители

Евгений Милов | преди 2 години
стълбище
Снимка: iStock
Бегом по стълбите!

Ако имате нужда от ободряване, по-добре вземете на бегом стълбището в офиса, вместо да се енергизирате, като прекалявате с кафето.

Изкачването бегом на стълбите представлява най-лесният начин да се почувствате свежи, като същевременно се откажете от кафето, сочат резултатите от ново изследване на американски учени от университета в Джорджия.

Проучването обхванало студентки, които приемали 50 мг кофеин (колкото в кенче кола), плацебо или трябвало да тичат 10 минути нагоре-надолу по стълбище (общо 30 стъпала).

"Установихме, че няма съществени промени в начина, по който се чувстват участничките, приели кофеина или плацебо, но при упражнения със стълбището жените се чувстват по-енергизирани и бодри", коментира ръководителят на изследването проф. Патрик О'Конър от департамента по кинезиология.

Позитивният ефект върху тонуса на доброволките бил моментален и краткотраен, но лесният достъп до стълбите в офиса ги прави перфектни за упражнения дори, когато времето навън е лошо.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в новия брой на списание "Physiology and Behavior".

стълбище
Снимка: iStock

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?