.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тютюнопушене...

д-р Вергиния Николова | преди 6 години
Скъсана цигара
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Без съмнение цигареният дим е вреден за пушачите и за всички около тях

Без цигарен дим всички ще бъдем с по-малко рискове за здравето. Толкова много е писано и изказано за вредата от тютюневия дим. Фактът, че и пушачите наричат "душегубка” местата, които са определени за пушене и предпочитат да пушат на чист въздух, сам по себе си говори, че димът от изпушените цигари е твърде неприятен.

31 юни се отбелязва като Световен ден без цигарен дим. 

До 15 часа в парк Борисова градина в София до езерото "Ариана”ще се проведе акция за измерване на дишането на пушачи, която е под надслов:

"Здрави без тютюнев дим”.

Инициативата се организира в рамките на програма "Университет за пациенти” на Национална пациентска организация, в сътрудничество с I Quit Smoking България.
По време на скрининга всички пушачи, които имат желание да се включат в акцията, ще бъдат приканвани да надуят балон за 10 секунди. Всеки, който се затрудни с това изпитание, ще може да си направи безплатно измерване на дишането.

Измерването ще се извършва от медицински специалист, който с помощта на специален апарат ще измерва степента на въглероден оксид (CO) в организма на пушачите.

На хората, при които апаратът показва наличие на високо съдържание на CО в организма, ще бъде предложена безплатна консултация на място и ще им бъде представена иновативната методика за отказване от тютюнопушенето I Quit Smoking.

Отговори на всички въпроси, свързани с вредите от тютюнопушенето и иновативната методика I Quit Smoking, може да получите на сайтовете www.iqsbulgaria.com и www.uni.npo.bg, както и на горещата линия на Национална пациентска организация 0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.)

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?