.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тайната за здраво сърце: физически упражнения + витамин D

Евгений Милов | преди 14 седмици
тичане
Снимка: iStock
Комбинацията намалява риска от сърдечни болести

Комбинацията от физически упражнения и прием на витамин D подобрява здравето на сърцето и намалява риска от сърдечни болести.

Ново изследване на учени "Johns Hopkins University's School of Medicine" (сред здравни данни за над 10 000 американци за близо 20-годишен период) установява директна и позитивна взаимовръзка между физическите упражнения и приема на витамин D с намаления риск от инфаркт и инсулт.

Тайната за здраво сърцеТези 80-годишни хора имат артериите на 50-годишни американци!

Първата част на проучването констатирала ясна връзка между тренировките и витамин D – колкото повече физически упражнения извършваме, толкова по-високо е нивото на витамина в човешкия организъм.

Втората част констатирала, че физически най-активните участници в проучването с най-високо ниво на витамин D били с 23% по-малък риск от бъдещи увреждания като сърдечен инфаркт, мозъчен инсулт и настъпване на смърт вследствие на сърдечен инфаркт или мозъчен инсулт.

Пълните резултатите от изследването са публикувани в научното списание "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?