.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тайният еликсир на живота -смехът

| преди 7 години
Раните зарастват по-бързо, ако се смеем
Снимка:sxc.hu
Смях от сърце

Вярна ли е констатацията на д-р Бърнард Дженсън: "Нищо не е по-лековито от добрия смях”? За целта може да изпробваме това "лечение" върху себе си във всяка кризисна ситуация от стресовото си ежедневие. Повечето от нас са изпадали в подобно положение, когато преуморени, стъписани, не можем да дишаме от възмущение или притеснение. Именно тогава, най-добрият начин, за да се освободим от тежките и тягостни чувства, е смехът. Някой би го нарекъл истеричен смях от „прегряване”. Тогава всъщност, сме успели за момент да погледнем от друг ъгъл на нещата.

Спонтанният смях е лекарство за всяка ситуация

Индианска легенда разказва, че когато Бог създал хората, той им дал способност да говорят и да мислят. После им дарил свободната воля, но все още нещо липсвало. Накрая Създателят им дал умението да се забавляват и да се смеят, с което решил, че човешките същества са завършени вече.

Дори и малки дози радост, но всеки ден, имат ефект

Затова когато подреждаме дневния си график със задължения, винаги трябва да отделяме и време за забавление. Нека си спомним детската ни спонтанност и умението да се радваме, и да я приложим сега. Без никакво съмнение повярвайте, че умеем и владеем тайния еликсир на живота - смеха.

Не случайно писателят –филантроп Джон Кехоу в книгата си „Практика на щастието” пише: "Забавлението, радостта и щастието са духовни принципи”.

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Какви оценки получава(х)те в училище?