.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Стряскащ скок на депресията

Евгений Милов | преди 2 години
депресия
Снимка: iStock
18% за десетилетие

Световната здравна организация алармира за стряскащ ръст на депресията в глобален план – цели 18% за малко над десетилетие.

Психичното заболяване засяга над 300 млн. души по света и е водеща причина страдащите да загубят живота си заради най-големите убийци на човечеството – зависимости, самоубийство, сърдечно-съдови заболявания или диабет.

Според СЗО средно само около 3% от бюджетa за здравеопазване на правителствата е предназначен за разходи, свързани с психичното здраве на хората, а дори в развитите страни само половината от тях получават необходимото лечениe.

От депресия може да се разболее всеки, като състоянието засяга по-често жените, но е лечимо, така че горе главата. Вижте повече в кампанията #LetsTalk на СЗО:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?