1. Ако ви драска гърлото...
...почеши си ухото.
Когато се стимулират ушните нерви, се получават мускулни спазми в гърлото. Те леко облекчават неприятното драскане.

2. За мъжете: ако много ви се ходи до тоалетна по малка нужда, но наблизо няма тоалетна...
...мислете си за секс. Сексът и пишкането са несъвместими.

3. Ако ви е страх, когато ви вземат кръв...
...кашляйте, докато ви боцнат с иглата. Кашлицата предизвиква повишаване на налягането в гръдния кош, което намалява чувствителността на рецепторите за болка.

4. Ако ви е запушен носът...
...докоснете с език небцето си, а след това натиснете с пръст между веждите. В резултат на това се повлиява трапецовидната кост в края на носната преграда, което облекчава дишането. След около 20 секунди носът ви ще се отпуши.

5. Ако нощно време ви мъчат киселини...
…спете на левия хълбок. Изследванията показват, че в това положение киселините в хранопровода намаляват. Хранопроводът и стомахът са разположени под определен ъгъл и когато лежите на десния си хълбок, стомахът се оказва по-високо; а когато лежите на левия – по-ниско. При това положение „изтичането” на киселини е по-малко вероятно.

6. Ако ви боли зъб...
… не отваряйте уста и разтрийте кубче лед по горната страна на дланта си, в триъгълната част между палеца и показалеца. Зъбната болка ще намалее наполовина. Стимулацията на нервните окончания в тази част на ръката, блокира сигналите за болка, подавани от мозъка.

7. Ако чувате слабо какво ви говори събеседникът...
...обърнете се към него с дясното ухо. Дясното ухо улавя по-бързо речевия ритъм. Ако искате по-ясно да чуете мелодията на песен, обърнете се към източника на звука с лявото ухо. То различава по-добре от дясното музикалните тонове.

8. Ако от носа ви потече кръв...
...поставете парче памук в горната част на венците - точно под юздичката. В повечето случаи, кръвта тече от предната част на носната преграда и подобно действие може да спре кръвотечението.

9. Ако получите сърцебиене...
...подухайте на палеца си. Различните видове дишане оказват влияние върху честотата на сърцебиенето – при издишване сърцебиенето се забавя.

10. Ако си изгорите пръста...
...притиснете пръста си със здравия пръст на другата ръка. Кубче лед би охладило кожата най-бързо, но това е причина и за появата на мехури. Докосването до другия пръст нормализира температурата и я прави такава, каквато е била преди мястото да бъде изгорено.