.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо на две колела е по-добре, отколкото на четири?

allwomenstalk.com | преди 4 години
Колело
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Или защо в повечето европейски (и не само) градове повечето хора, които не ползват метро, се движат с колела

Ако живеете сравнително близо до работното си място и все пак предпочитате да шофирате, ние ви предлагаме алтернатива. Всъщност има достатъчно причини, поради които колелото е за предпочитане пред автомобила:

Не вредите на природата

За разлика от колата, колелото не отделя въглероден диоксид и като цяло не замърсява толкова околната среда.

По-евтино е

Колелото не се нуждае от гориво. Което означава, че ще спестите пари. Всичко, което ви трябва, е да сте заредили тялото си с достатъчно енергия.

Упражнения - между другото

Кои групи мускули тренирате, докато шофирате - честно? Разбира се има и фитнес програми, разработени за упражнения зад волана, но когато сте на колело, не ви трябва нищо специално и допълнително. Просто въртите педалите към желаната дестинация и между другото тонизирате мускулите, особено на краката и прасците, а също на задника. На всичкото отгоре е и забавно.

Без проблеми с паркирането

Знаете ли, че на едно-едничко паркомясто се събират десетина колела? Вече няма да ви се налага да обикаляте в търсене на най-близкото свободно място, плюс че не е необходимо да плащате за синя или зелена зона. Всичко, което ви трябва е катинар. И вероятно - все пак да избягвате паркоместата.

По-социално е

В смисъл, че можете да спрете и да поговорите с хора - познати или непознати. Ако сте с кола трябва да отбиете, за да проведете разговор, а ако сте на светофар, обикновено си разменяте не особено мили думи.

По-евтини са

Колелетата са значително по-евтини от колите. Да, разбира се, има и доста скъпи, но те пак струват по-малко от автомобилите. А и за какво са ви? Освен ако не се занимавате с колоездене - например планинско, можете да си купите съвсем сносно и здраво колело за доста приемлива сума.

Е, защо не покарате?
 

Ключови думи:Спорт, Здраве, Колело
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?