Не би ли било прекрасно, ако махнем излишните тлъстинки от себе си и се появим на плажа слаби, стегнати и по-уверени от всякога? Ето план за тренировки, с който ще постигнете ефект, изискващ възможно най-малко бански върху вас.

Ключът към постигането на мечтаното тяло може да е изненадващ, но той се крие в самите вас – трябва да вярвате, че можете да го постигнете, защото притежавате всички необходими качества. Веднъж повярвали в себе си и в това, че сте способни на всичко, вече сте направили първата крачка в желаната посока.

Следващата стъпка е да откриете правилната тренировка, която ще ви донесе видими и трайни резултати.

Предлагаме ви три серии ефективни упражнения. Те се изпълняват с високо темпо, не изискват никакви специални фитнес или каквито и да било уреди и са създадени да се практикуват навсякъде и по всяко време. Фокусират се върху големите мускулни групи, защото колкото е по-голям мускулът, толкова повече калории хабите, докато го натоварвате.
Добавете малко интензивно кардио и всичко това ще превърне тялото ви във фурна за топене на калории, твърдят от health.com

Ако сте стриктни в изпълнението на тези упражнения, можете да свалите до 5 кг в рамките само на месец. Е, разбира се, ако не прекалявате с хапването. Крадете си малко време всеки ден, за да постигнете желания ефект. Представяйте си се здрави, стегнати и силни, и това ще стане реалност.

Ето и плана:

Правете долуописаните упражнения три пъти седмично, през ден. Поддържайте темпото интензивно и си позволявайте минимални почивки. Не забравайте и кардиото – от 30 до 60 минути, три пъти седмично.
С напредването на времето, увеличавайте интензитета на тренировките. Примирете се, че може и да не ви е много комфортно, защото са доста натоварващи, но нека това ви стимулира да сте по-упорити и да работите дори още по-усилено.

За загрявка, разходете се, направете малко джогинг или кардио за около 5 минути. След това направете тези три серии по три пъти, като си почивате по 30 секунди след всяко упражнение.

Серия 1

Упражнение 1: Клякане и подскок

Застанете разкрачени, като изравните стъпалата с раменете си. Клекнете с колене напред и сложете длани на земята. Сложете краката назад (без да допирате пода с коленете си) с ръце, плътно изправени, след това свийте лакти, за да доближите гръдния си кош по-близо до земята.  
Изпънете ръце, когато скачате, приземете се с леко присвити колене и после преминете отново към клекналата позиция. Повтаряйте за около 1 минута.

Упражнение 2: Катерачка

Застанете в позиция като за лицеви опори с опънати и поставени на линията на раменете ръце. Изпънете единия крак напред, така че да е под гръдния ви кош, а другият – зад вас. Пружинирайте малко, след това разменете краката. Продължете така около минута.

Упражнение 3: Ритник

Застанете прави със стъпала на линията на раменете и ръце нагоре. Преплетете пръсти. Ритнете силно, така че да се срещнат палеца на крака ви и дланите. Повторете с другия крак същото упражнение. Продължете 1 минута.

Упражнение 4: Битка със сянка

Застанете прави със стъпала на линията на раменете. Направете юмруци и присвийте леко лактите, за да застанете в бойна позиция с ръце пред лицето, а лактите – близо до тялото. Редувайки лява и дясна, удряйте право напред. След това се наведете и удряйте ниско. Накрая опитайте с удар отдолу нагоре.
Смесвайте видовете удари и не спирайте да се движите. Местете главата и раменете си напред-назад все едно избягвате ударите на противника. Дръжте коленете присвити и местете тежеста на тялото си напред и назад. Упражнявайте се за 1 минута.

Серия 2

Упражнение 1: Лицеви опори

Застанете в позиция за лицеви опори – нека краката ви са събрани , а ръцете – малко по-широко от линията на раменете. Не заключвайте лактите, тялото ви трябва да е право от петите до главата. 
Сгънете лактите, за да доближите гръдния си кош до земята, спрете, когато лактите ви са на 90 градуса. Преминете в начална позиция – след това веднага направете нова лицева опора. Повторете 12 пъти.

Упражнение 2: Клекове

Застанете с крака на линията на раменете, а ръцете близо до главата и раменете. С тежест върху петите, бавно сгънете колене и приклекнете. Наклонете тялото си леко напред, за да контрабалансирате тежестта, падаща върху петите ви.

Когато коленете ви са сгънати на 90 градуса (дръжте ги пред линията на пръстите на краката ви), се върнете в стартова позиция. Повторете 12 пъти.

Упражнение 3: V-образно

Легнете по гръб с ръце над главата, поставете краката си на високо – например на пейка, но гледайте да са под 45 градусов ъгъл спрямо земята. Приберете брадичката към гръдния кош, и се повдигнете към краката, като местите ръцете в същата посока. Опитайте се да докоснете краката си. Бавно се върнете към първоначалната позиция. Направете 12 повторения.


Серия 3

Упраженение 1: Кофички

Седнете на края на пейка или стол с изпънати крака. Хванете ръба с всяка ръка, така че пръстите ви да сочат към тялото. Преместете задника си напред и лекичко сгънете коленете. Сгънете лактите така, че да приближите задните си части към земята, след това отново ги опънете. Повторете 12 пъти.

Упражнение 2: Кобра

Легнете с лице към земята и изпънати крака, сложете ръцете от двете страни на тялото, а дланите си сложете нагоре. Гледайте напред и без да ползвате ръцете си или да стягате която и да е част от долната част на тялото, бавно повдигнете гръдния си кош и раменете, завъртете палците си, за да приближите раменете си едно към друго. Задръжте 60 секунди или колкото успеете.

Упражнение 3: Дъска

Легнете с лице към земята с изпънати крака и опрени върху сгънати лакти точно на линията на раменете. Хванете дланите си една в друга. След това повдигнете тялото си, като сте опрели пръстите си в пода. Тялото ви трябва да е право от петите до главата, а предната част на ръцете ви да не се отлепя от земята. Задръжте така за 60 секунди или за колкото можете.