.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Уикенд упражненията са полезни колкото ежедневните тренировки

Евгений Милов | преди 1 година
тренировки
Снимка: Getty Images
Всички физически упражнения са полезни за здравето и намаляват риска от преждевременна смърт

Учени от университета в Лъфбъроу установиха, че не само ежедневно трениращите, но дори и хората, които правят физически упражнения веднъж седмично, могат да сведат риска от преждевременна смърт. Тотално обездвижените хора обаче трябва да излизат навън за активна разходка поне веднъж седмично.

Изследването на британските учени е базирано върху здравните досиета на 64 000 души в периода 1994-2008 г., сред които на близо 9000 починали. Лицата били класирани в групи спрямо извършваните физически упражнения месечно – обездвижени, рядко трениращи (до 2 пъти седмично) и редовно трениращи.

тренировки
Снимка: Getty Images

Резултатите сочат, че рискът от преждевременна смърт при упражняващите се до 2 пъти седмично е с 30% по-нисък, като при редовно трениращите е почти идентичен – 35%. Физическата дейност като цяло снижавала риска от преждевременна смърт от сърдечна болест с цели 40%.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?