Много дами се обръщат към мен с въпроса: "Да тренирам ли по време на бременност? До кой месец мога да спортувам? И какви упражнения на осъществявам?"

Всяка една жена желае да изглежда добре по време на бременност.

Категорична съм: Препоръчително е по време на този период дамите да поддържат редовно физическо натоварване, съобразено с кондицията им.
Естествено е, че има изключения и тренировките не бива да се правят на всяка цена в името на здравето.

Има дами, които изпитват нужда да бъдат активни по време на бременност, но има и други, които въпреки желанието си да тренират, здравословното им състояние да не им го позволява. 

В интерес на истината, никога не препоръчвам силови тренировки по време на бременност. Причината за това е хормоналния (дис)баланс. По време на бременност организмът е изключително чувствителен, а влиянието на хормоните силно.

Аз лично не съм тренирала, защото имах рискова бременност и това нямаше да се отрази добре нито на мен, нито на плода в утробата.

Мили дами, бъдещи майки, наслаждавайте се на този невероятен период във вашия живот без притеснения. Не случайно хората твърдят, че бременността разхубавява жената.

След раждане ще имате възможност да възвърнете фигурата си без проблеми.

В тази връзка, държа да засегна и друга деликатна тема, която вълнува повечето от нас – храната. Лишенията по време на бременност са абсолютно забранени.

Тялото знае какво иска и от какво се нуждае, дори и желанието да похапнете "нездравословно" е в резултат на хормонално влияни. Не се възпротивлявайте. Не се насилвайте в този момент по какъвто и да било начин, оставете суетата в ръцете на красивото си бременно тяло, то само по себе си е достатъчно невероятно и повярвайте буди възхищение в хората около вас.