Предлагам ви ново приложение на удобната и многофункционална тухличка за йога. Обикновено посягате към нея, за да модифицирате асана или да подпрете коляно или глава, но тя може да се използва и за организиране на цяла тренировка за коремните мускули.

Започнете като направите по една серия от всяко упражнение без почивка и ако имате сили, направете всички отначало 3 до 4 пъти.

Повдигане


Легнете по гръб с таз, успореден на земята. Свийте краката в коленете и хванете тухличка между тях. Издишвайки и без да местите таза, повдигнете крака към гърдите, като стискате колене през цялото време. Задръжте секунда и бавно върнете в изходна позиция. Повторете 15-20 пъти или колкото ви е възможно с неподвижен таз. 

Триъгълник


От същата позиция, издишайте и вдигнете крака така че подбедриците да са успоредни на земята. Стискайки здраво тухличката, отворете стъпала навън, задръжте секунда и върнете в изходна позиция. Повторете 8-10 пъти.

Стреличка


Легнали по гръб, поставете тухличката между стъпалата си и изпънете крака право нагоре. Сложете ръце, изпънати по дължина на торса с дланите към земята. Натиснете с тях, като същевременно използвате коремните си мускули, за да повдигнете таза и краката право нагоре. Бавно свалете надолу и повторете колкото пъти можете.

Свит планк


От позиция на 4 крака, поставете ръце на тухличката, като се уверите че е закрепена стабилно. Стегнете корема, дръжте гръбнака спокоен и повдигнете цялото тяло нагоре, така че коленете ви да се отлепят от земята. Задръжте 3-4 секунди и повторете 10-12 пъти.

Изпълнявайте тази тренировка 3-4 пъти седмично за 6 седмици, за да постигнете най-добри резултати. Ако не разполагате с тухличка за йога, може да я заместите с дебела и лека книга или плътно навита хавлия. 

Със съдействието на www.artofrealfood.com