Защо не замените тежката медицинска топка с... тиква? Ползата от използването на такъв тип помощни уреди е, че са неудобни за държане, което налага да използвате по-голям процент мускули, за да стабилизирате и движите тежестта – шанс да изгорите повече калории и да се стегнете по-бързо.

Изпълнете всички упражнения по веднъж без почивка между тях и след това повторете кръга от упражнения още 2-4 пъти в зависимост от физическа ви подготовка и енергия.

Клек с избутване

Снимка: Галина Толкингтън


Хванете тиквата в ръце и заемете стоеж за клек, с пръстите леко навън. Клекнете назад и надолу сякаш сядате в стол. Изправете се като същевременно избутате тиквата над глава. Повторете 12-15 пъти.

Снимка: Галина Толкингтън


Планк с повдигане на крак

Снимка: Галина Толкингтън

Заемете стоеж за лицева опора, с ръце върху тиквата. Изпънете ръце и стегнете корема. Дишайте равномерно и бавно вдигнете единия крак нагоре, без да променяте позицията на гръбначния стълб. Пуснете крака и направете същото движение с другия. Изпълнете общо 16-24 повторения.
Снимка: Галина Толкингтън


Усукване
Снимка: Галина Толкингтън

Застанете прави с широк разкрач. Хванете тиквата в ръце, леко приклекнете и се усучете като поддържате гръбнака прав и свалите тиквата на нивото на коляното. С едно движение се усучете, като завъртите таза и торса в другата посока и вдигнете тиквата над глава. Повторете 10-12 пъти на всяка страна.
Снимка: Галина Толкингтън


Повдигане зад тяло
Снимка: Галина Толкингтън

Застанете прави, без да се пъчите и поставете тиквата зад себе си. Хванете я здраво с длани и дръжте лактите изпънати. Бавно я вдигнете назад, като задържите в тази позиция колкото е възможно. Повторете 2-3 пъти.
Изпълнявайте тази тренировка 3 пъти седмично за 4-6 седмици - за постигане най-добри резултати.
Снимка: Галина Толкингтън

Със съдействието на www.artofrealfood.com