Тази тренировка е много подходяща за последните хубави есенни дни, когато все още спортът в парка е приятен. Изберете тревист хълм, тротоар или друга наклонена повърхност и я използвайте за тренировка, каквато никога не сте опитвали:

Катерещи се напади


Започнете упражнението като застанете със стъпала успоредни на таза. Стъпете с единия крак напред, свийте коленете и се спуснете надолу като държите тялото право. Използвайте петата на предния крак за да се избутате до изправено положение. След това стъпете напред с другия, повтаряйки движението. Направете 6-8 повторения на крак в 2-3 серии и преминете към следващото движение.

Червейче


Започнете като поставите стъпала едно до друго и се наведете за да докоснете земята. Оставете краката на място и направете няколко крачки с ръцете напред докато те стигнат пред раменете ви, а тялото е успоредно на земята. Застопорете ръцете и направете няколко малки крачки с краката за да ‘’настигнете’’ дланите и да достигнете позицията от която започнахте. Направете 4-5 червейчета в 2-3 серии и преминете напред.

Ходене/тичане назад

В зависимост от физическата си форма, ходете или тичайте назад поне 30 метра. Върнете се бавно до основата на хълма и повторете 4-5 пъти в 2-3 серии.