.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тайният метод за увеличаване на издържливостта в позиция планк

LadyZone.bg | преди 3 години
2111121979.jpg
Практикуването на планк повишава тонуса не само на коремните мускули, но и тези в раменния пояс бедрата, и, заздравява корпуса и долната част на гърба.

Планк е сред най-ефективните упражнения за преса. Извършва се без необходимост от уреди, изисква малко време и дава невероятни резултати за сравнително кратък период от време.

Същността на упражнението се състои в това тялото да се задържи в конкретно статично положение няколко минути, без да мърда, изпълнявайки до точност изискванията на позицията – "зао пора" се използват само ръцете и пръстите на краката. Линията на тялото трябва да е абсолютно равна и успоредна на земята.
За да установят как упражнението влияе върху човешката фигура в сравнение с други упражнения, изследователи разделили 68 участници на две групи.

Те трябвало да държат тялото си в позиция планк за толкова дълго , колкото биха могли да издържат, след това да починат и отново да се върнат в същата позиция.

#Едната група направила това без прекъсване, а 80% от хората в другата група успели да се задържат с 20 секунди по-дълго време при изпълнението на втория планк.

#Втората вече била наясно с времето, за което първата група изпълнила упражнението. Именно това е дала повече увереност и сила на участниците в нея.

С този експеримент учените достигнали до извода, че когато човек разполага пред себе си с някаква база за сравнение , тогава той придобива и по-голяма увереност в своите сили и възможности – до такава степен, че да надмине резултатите, до които другите преди него са достигнали.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?