Съществуват много спортни дисциплини, които можем да тренираме, за да поддържаме добра физическа форма. Да, но с натовареното ежедневие искаме бързи и оптимални решения, носещи добри резултати. Затова се замислихме и разучихме, за всички нас - дамите, кои са спортовете, които горят най-много калории.

Оказва се, че сутрешният джогинг и бързото ходене са много полезни за здравето и за горенето на калории т.е свалянето на килограми. За един час горите около 500 кал. 

Снимка: Pinterest.com

Ако от известно време не сте спортували, започнете постепенно да тренирате – не се напрягайте и не бързайте да възвърнете „изведнъж” предишното си ниво на издръжливост.

На второ място е плуването. Тренирайте два до три пъти седмично в продължение на 45 мин. Това е достатъчно, за да поддържате фигурата си стройна и красива. За това времетраене горите между 300 и 500 кал. зависимост дали плувате гръб, бътерфлай, свободен стил или др.

Снимка: Pinterest.com

И не на последно място е фитнесът. Благодарение на голямото разнообразие от уреди, фитнесът е мястото където може да изгорите най-много калории за “отрицателно” време. Треньорите обясняват, че при добре изградена фитнес програма можем да изгорим близо 350 кал. за половин час. 

Снимка: Pinterest.com

Дами, наш ред е! Вие какво избирате?