Едно интересно проучване показва, че младите дами прекарват час и половина дневно използвайки телефоните си, за да следят Facebook, Twitter, да проверяват електронната си поща и да изпращат текстови съобщения. Нищо чудно, че все повече компании предлагат приложения, с които можете да следите приема на калории и да направите тренировките си по-интересни. Ето и моите фаворити:

Meal Snap

Тази програма е много ценна, ако не сте запознати с калорийното съдържание на храните, а искате да контролирате приетата храна. Снимайте храната в чинията си, опишете я с няколко думи и я изпратете в централата на meal snap. След минути ще получите приблизителното съдържание на калории и може да прецените какво количество да приемете.

Nike Training Club

Това приложение ви позволява да си направите собствена тренировка - опциите са над 70. Ако ви доскучава да тренирате сами, представете си че ще имате на разположение виртуален тренировъчен партньор, който не само ви показва упражненията с видео, но и ви напомня да спазвате правилна техника и брои колко секунди остават до края на серията ви. Независимо дали искате да тренирате за стегнато дупе или за издържливост, изборът е между десетки тренировки.

Gymboss

Благодарение на Gymboss може да програмирате тренировките си с подходящите по продължителност серии и почивки между тях. В началото и края на всяка серия, отчетлив звуков сигнал ви подканва да започнете или да приключите с избраното движение. Така не се налага да гледате досадния часовник, а ако искате може и да запаметите различни видове тренировки и да ги повтаряте.

All-In Yoga

Ако не стигате до заниманията по йога, това приложение ще ви покаже над 300 асани разделени по вид и трудност. Може сами да изберете кои движения да включите в заниманието си и да се натоварите спрямо собствените си възможности и цели. Тъй като телефонът ви е навсякъде с вас, можете да практикувате на плажа или в парка и да сте мотивирани да изпълните цяла тренировка!

Lose – it

85% oт хората, които използват това приложение са свалили над 6 кг. Това е обнадеждаваща статистика и показва, че ако следите с какво се храните и колко се движите, килограмите се топят. С Lose-it е лесно да добавяте храни към хранителния си дневник, независимо къде сте. Програмата автоматично изчислява колко калории може да си позволите в зависимост от двигателната активност и целите ви и позволява да се свързвате с приятели, които също ползват това приложение, за да се подкрепяте.

Със съдействието на www.artofrealfood.com