Световна анкета на списание “Космополитън” доказва, че мъжете ни харесват заради сексапила, който носим у себе си. А дали силният пол си има любими части от женското тяло? Резултатите сочат, че на първо място в топ класацията с цели 65% е женското дупе. За добро самочувствие и гарантирано внимание от страна на мъжете ви предлагаме 9 топ упражнения за апетитно и стегнато дупе.

1. Изправен стоеж, поставяме ръцете на кръста, приклякаме леко като навеждаме тялото напред. Стягаме корема. Изнасяме левия крак бавно встрани, задържаме и броим до 3. Връщаме се в изходно положение. Повтаряме 10-15 пъти като редуваме двата крака.

2. Заставаме с гръб към стената, подпирайки се на нея и поставяме ръцете на дупето. Разтваряме краката максимално широко. Прибираме корема и приклякаме бавно, докато се образува прав ъгъл между върха на коленете и пода. Повдигаме се на пръсти и задържаме броейки бавно до 15, след което се изправяме, разтърсваме краката и повтаряме упражнението неколкократно.

3. Лягаме по гръб на пода с изпънати ръце покрай тялото, сгъваме краката в коленете, повдигаме дупето и поставяме стъпалата на пода. Повдигаме левия крак, така че прасецът да стигне положение успоредно на пода. Повдигаме таза и долната част на гърба бавно нагоре. Задържаме и броим до 3, след което връщаме тялото в изходно положение. Упражнението се повтаря 10- 15 пъти с единия и с другия крак.

4. Лягаме по гръб на пода с изпънати ръце покрай тялото, опираме дланите си на пода, изпъваме ръцете и изнасяме левия крак напред. Повдигаме го бавно, докато образува права линия с тялото. Задържаме, броейки бавно до 3 и връщаме в изходно положение. Повтаряме упражнението 10-15 пъти с всеки крак.

5. Сядаме на пода и подпираме опънатите си ръце зад тялото. Левият крак е сгънат и е стъпил на пода, а десният е опънат встрани с пръсти в шпиц (с изпънати пръсти и пета), обърнат встрани. Бавно го повдигаме нагоре, броим до 3 и връщаме към пода, без да го докосваме. Повтаряме движението 10-15 пъти с единия, след това с другия крак.

6. От изправен строеж правим широка крачка с десния крак и леко го сгъваме в коляното. Навеждаме се надолу и се подпираме с пръстите на ръцете на пода. Бавно опъваме коляното на десния крак и едновременно с това опитваме да стъпим на цялото ходило на левия. Задържаме така докато броим до 3 и отново сгъваме дясното коляно, и повдигаме петата на лявото ходило. Повтаряме разтягането 3-5 пъти, без да се изправямe.

7. Изправен стоеж. Правим крачка напред с десен крак, сгъваме го леко в коляното и се навеждаме с лице към пода надолу като се подпираме с пръстите на двете ръце на пода. Изпъваме бавно коляното на десния крак като в същото време се опитваме да стъпим с ходилото на левия на пода. Задържаме така, броейки бавно до 5 и пак сгъваме дясното коляно като бавно повдигаме петата на лявото ходило. Повтаряме упражнението 3-5 пъти, без да се изправяме.

8. Прави в стоеж, зад облегалката на стола с лице към нея, подпираме ръце на облегалката. Повдигаме десния крак докато постави глезена върху бедрото на левия крак. Приклякаме бавно и леко, и в същото време навеждаме тялото напред. Връщаме се в изходно положение и повтаряме упражнението 10-15 пъти с всеки крак.

9. Легнали по корем на пода, опираме лакти на пода и се изправяме на пръстите на краката си. Важно е тялото ни да е на една линия. Повдигаме левия крак от пода като пружинираме бавно и внимателно с него нагоре. Повтаряме упражнението по 20 пъти за всеки крак.