Нямате ли чувството, че целият ни живот след една определена  възраст е непрестанна борба да вкараме тялото си в нормите? Една изключително трудна зона за стягане и оформяне е областта на корема. Различните източници по този въпрос коментират, че най-ефективният начин за борба с отпуснатия корем са аеробните упражнения (бягане, каране на колело, плуване и т.н.). Ефектът за плосък корем на тези упражнения е безспорен, но ние ще ви препоръчаме още няколко упражнения, които да ви помогнат да оформите плосък и стегнат корем.

Упражнение №1
За първото упражнение за плосък корем трябва да легнете на пода, тазобедрената става сключва прав ъгъл с пода, а колянната става е присвита с ъгъл около 60°. Ръцете са вдигнати нагоре. Изпълнението на това упражнение за плосък корем е следното: Повдигане на горната част на тялото, като ръцете минават успоредно на сгънатите крака. За да оформите плосък корем е необходимо да правите поне 10 повторения на това упражнени с по три серии.

Упражнение №2
Второто упражнение за плосък корем е също в изходна позиция легнали на пода. Тазобедрената става е повдигнала седалищната част и сключва 90° ъгъл с пода. Ръцете са залепени за пода. Изпълнението на това упражнение за плосък корем е: Повдигате таза нагоре към тавана и връщате бавно в изходна позиция. Стремите се при изпълнението на това упражнение за корем горната част на гърба да е плътно прилепена до пода. За да има ефект правете 10 повторения в три серии.

Упражнение №3
За това упражнение заемете кучешка поза (застанете на колене и ръце), това е и изходната позиция. Изпълнението на това упражнение е следното: Повдигате напред едната ръка и назад изпъвате във въздуха противоположния крак, след това връщате в изходна позиция и повтаряте упражнението с другата ръка и крак. Така правите поне 20 повторения за всяка двойка крак и ръка в три серии. Упражнението изглежда лесно, но е необходима концентрация, за да се изпълнява правилно.

Ако изпълнявате тези упражнения за плосък корем, след около месец ще забележите видима разлика, а след около два, ако сте били достатъчно старателни, ще имате добре оформено коремче, с което няма да ви бъде срам да се показвате дори на плажа! И не забравяйте - за да се справите с корема е необходимо постоянство и усърдна работа.