Сигурно всяка жена мечтае когато е на плажа, освен тен, да събира и мъжките погледи. Представя си се с перфектното тяло – плосък корем, повдигнато дупе, стегнати мускули на бедрата и прасците, добре оформен бюст…

Но генетиката на женското тяло ни поставя коварни капани. Един от тях е талията. Тя е една от най-проблемните зони. Когато сте на диета, промените на това място идват последни (обикновено след като и бюстът ви е намалял, а това никак не сте го искали). Но вместо да гледаме със съжаление към образа в огледалото, който не харесваме, по-добре да се вземем в ръце и да потренираме. Единствено седенето на дивана и мрънкането са сигурен начин нищо в нашето тяло да не се промени. За да се зарадвате на промени, трябва да сте упорити и редовно да се занимавате със спорт и тренировки.

Често допускана грешка

За да имат плосък корем и тънка талия, много жени правят само едно – коремни преси. Не че в това упражнение има нещо лошо, но има други, които влияят много по-добре на промените в тялото. Вместо да стопят мазнините на корема, се оформят мускулите отпред, а отстрани остават отпуснати. За да изглежда талията добре от всички страни, трябва да се натоварват еднакво и равномерно мускулите и на корема, и на гърба. Ако прекалено много напомпате коремните мускули, то рискувате да се сдобиете с болки в гърба, защото се нарушава баланса и той става слаб.

Няколко простички упражнения за тънка талия и плосък корем

- лягате по гръб, свивате краката в коленете и повдигате дупето нагоре. След това бавно спускате надолу. Докато го правите напрягате мускулите на корема.
- правете коремни преси, но със свити в коленете крака
- застанете в поза за лицеви опори. До ръцете си поставете гирички с тегло 2 кг. Докато се подпирате на едната ръка, хванете гиричката с другата и повдигайте нагоре. След това сменете ръцете.
-може да упражнявате мускулите и докато лежите и гледате телевизия или седите в офиса. Просто леко стягайте и отпускайте корема и дупето, докато вършите друга работа.

Ако на другия ден имате мускулна треска, не се оплаквайте, а се радвайте. Там, където боли, се случват промени.

Спортовете, които ще ви помогнат
Фитнесът не единственото занимание, за да оформите тялото си. Има спортове, при които изграждате много по-хармонично тяло. Може да избирате между:

- пилатес
- тае бо
- кикбокс
- упражнения вкъщи и др.

В борбата за тънка талия ще ви помогнат и лосионите за оформяне и стягане на тялото. Не, не говорим за антицелулитните серуми. На пазара има продукти, които оформят тялото – бедра, корем и дупе, изглаждайки кожата, без тя да е портокалова.