Днес е Коледа, но освен това остават още няколко дни до новата година и може би ви се иска да подарите на близките и приятелите си нещо различно, нещо полезно, нещо лично за тях. Ето няколко чудесни предложения, с които ще дарите истинско здраве и грижа на любимите си хора, за да бъде активна и ползотворна тяхната 2012 година.

Швейцарска топка

Ако близките ви нямат цветна и красива топка за упражнения, ще й се зарадват много. Топката може да се използва за гимнастика, за седене, дори за работа пред компютър и за четене. Не забравяйте да купите и помпа. При избирането на топка, важен е правилният размер. Ако знаете колко е висок получателя, използвайте последните 2 цифри от ръста, за да изберете приблизителния размер. За жена с ръст 165 см. например, топката е съответно с диаметър 65 см.

Постелка за йога

Човек винаги има нужда от нова постелка. Изберете цвят, който да подхожда на получателя  и жилището му. По-плътните постелки, които имат и собствено калъфче с дръжка за пренасяне, са най-добрият избор, особено ако знаете, че собственикът й ще я носи до спортната зала. Постелките могат да се използват и за пикник или плаж, дори и ако спортният дух угасне.

Карта за фитнес

Най-доброто решение за мързеливия ви брат, който все обещава, че ще тръгне на фитнес.  Ако решите това да е вашият подарък, изберете карта с 2 или 3 посещения седмично. За да сте сигурни, че получателят ще посещава фитнеса и ще има добри резултати, може да инвестирате малко повече и да му наемете личен треньор. Работата с професионалист ще гарантира, че човекът няма да се откаже и ще осигури достатъчно време за изграждане на навика за трениране.

Масаж

Предплатете масаж и връчете подаръчен сертификат на най-напрегнатите си роднини. Много хора дори не подозират колко приятно е да се отпуснеш в ръцете на терапевт, който да се погрижи за всички стегнати мускули. Ако искате да поглезите получателя, добавете аромотерапия и подмладяващ масаж на лице.

Здравословни рецепти

Ако приятелите ви се оплакват, че се хранят еднообразно, значи е време да се научат да готвят. Може да им подарите книга с рецепти и да ги предизвикате да ви сготвят и да ви поканят на гости за да изпитате новите им умения. Изберете книга с красиви илюстрации, в която да фигурират и калориите за всяка рецепта. Разбира се, аз съм пристрастна и ще препоръчам българската кулинарна поредица ‘’Изкуството на истинската храна’’ – най-лесните рецепти за тонус и тънка талия.

Педометър

Малкият и компактен уред брои безупречно всяка крачка, която правят вашите приятели. Педометърът е страхотен за тези, които ходят или тичат за здраве, и е особено полезен за ориентиране в планински местности. След като го подарите, не забравяйте да споменете, че за здраве и приемлива физическа форма, средният брой крачки дневно трябва да е поне 10 000.

Честита Коледа и бъдете весели и здрави през новата година!

Със съдействието на www.artofrealfood.com