Една неповторима среща със слънчевата и зареждаща йога инструкторка на WNESS TV - Ива Димитрова или Ива Дива, както я наричат нейните курсисти. Тя е една от треньорките, които водят курсове на новия уелнес канал, достъпен за всички потребители на VOYO.BG. Ето част от предимствата, с които ще ни изненадва каналът:

- лесни и достъпни тренировки в домашни условия;
- съвети за здравословно хранене и отслабване;
- как да преборим стреса с помощта екзотични практики.

Ако сте твърде заети, за да посещавате фитнес залата, или просто не ви се излиза от дома - това е една уникална алтернатива. А ето и какво ни разказа за себе си страхотната Ива.

Коя си ти и с какво се занимаваш?
Казвам се Ива Димитрова и съм на 44 години. Идвам от красивата морска столица Варна. Спортът е моята страст, а професионалният ми път като инструктор започна през 2000 г.

Как започна да се занимаваш с йога?
За ваша изненада, предишната ми професия беше счетоводител, но превърнах любимото си занимание – йогата, в отговорна и полезно-приятна работа. Освен йога, преподавам още тае-бо, бели денс и босу.

Kaкви са видовете йога, които преподаваш?
Основните видове йога, които преподавам, са стречинг и Fat burning Yoga. В тях преплитам различни асани (елементи) от хатха, виняса и ащанга в комбинация с упражнения от балет и каланетика.

С времето съм разработила няколко собствени йога програми:

 

• Йога за добро утро
• Метаболитен йога комплекс
• Йога „Да изгорим корема”
• Йога „Танцуващият войн”
• Fat burning Yoga - Обърнати пози
• Фейсбук йога „Слънчеви упражнения”
• Фейсбук йога за седалище и бедра
• Фейсбук йога за горната част на тялото и ръцете
• Йога за облекчаване на болки в кръста
• Стречинг йога за бедра и седалище и стречинг йога на горната част на тялото

Разбира се, имам специално предложение и към силния пол – йога за мъже.

Какви са твоите съвети, за да бъдем здрави?
Истинската възраст на човек се познава по състоянието на гръбначния му стълб. Ако той е витален, тогава кръвотокът и лимфотокът към вътрешните органи ще е правилен и съответно те също ще са здрави. Дори и да практикувате различен от йогата спорт, моят съвет е да правите допълнително стречинг и асани, което ще ви държат в кондиция дълго време и успешно ще ви помогнат да се справите със стреса. Бих посъветвала дамите да си създадат стил на живот, който да водят не само на пролет и преди планираната почивка на морето, а да бъде постоянен и да включва редовен спорт, здравословно хранене, периодичен детокс.

Йогата дарява здраве, жизненост и младост на вътрешните органи и тъкани.

Гледайте WNESS TV по всяко време на: http://voyo.bg/product/live/22649-wness-tv