Да не се лъжем – всяка жена мечтае да има красив бюст. Особено сега, през лятото – когато обличаме предимно прилепнали потничета и блузки, рокли с тънки презрамки и не на последно място – бански на плажа.

Масажи

Масажът с душ е едно от най-ефективните средства. Използвайте хладка вода. Правете кръгови движения със слушалката на душа (по посока на часовниковата стрелка) в продължение на около 10 минути. Обърнете специално внимание на областта под гърдите и на аксиларните гънки (подмишниците).

Може да масажирате гърдите и с кубчета замразено мляко. Внимавайте, защото кожата в тази област е много чувствителна. Масажирайте с нежни движения и не прекалявайте с времето, особено ако студът ви кара да се чувстване некомфортно.

Упражнения

Правете класически лицеви опори, но дръжте лактите близо до тялото.

Съберете дланите пред гърдите си (като за молитва) и силно притискайте една към друга за 10 секунди. Лактите трябва да са на височината на раменете. Повторете упражнението 10-15 пъти.

Вземете гирички (1 кг), легнете по гръб и сгънете коленете. Повдигайте гиричките с двете ръце едновременно в посока към гърдите. След това бавно ги върнете ръцете в изходно положение. Повторете 10 пъти.

Маски

Кожата около гърдите е много тънка и има нужда от добро хидратиране, за да не се нацепва.

Подхранваща
Намачкайте един банан, добавете две супени лъжици зехтин и с получената смес намажете гърдите си. Отпуснете се на леглото и стойте така около 30 минути. Измийте с топла вода.

Освежаваща
Обелете един портокал. Намачкайте го и го смесете с един разбит белтък. Нанесете върху деколтето, гърдите, шията и раменете. Покрийте с кърпа и останете така в продължение на 15 минути.

Овлажняваща
Настържете една краставица и нанесете по кожата на гърдите. Измийте след 10 минути.