.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво спира жените да ходят на фитнес

Евгений Милов | преди 3 дни
фитнес
Снимка: iStock
Липсата на пари и неувереността пречат най-много

Една четвърт от жените избягват упражненията от страх да не бъдат съдени, сочат резултатите от ново проучване във Великобритания. Изследване показва още, че средностатистическата британка прекарва 3/4 от деня без да извършва физическа активност.

Сред най-любопитните резултати от изследването е, че 25% от жените страдат от "фитнес уплах" и се притесняват да тренират в залата от страх да не бъдат съдени и оценявани.

Почти половината от жените в изследването споделят, че в даден момент са се почувствали подложени на отрицателна оценка, когато са тренирали, като най-високият процент от тези жени е във възрастовата група 18-24 години - цели 70%, са се почувствали по този начин.

фитнес
Снимка: iStock

37% от дамите смятат, че другите вярват, че не са "достатъчно добри" във фитнес упражненията, а 28% се опасяват, че хората смятат, че изглеждат "непривлекателно", когато тренират.

Проучването сред 2000 жени, поръчано от "Sure Women", също разкрива шокираща липса на физическа активност и движение през деня, което може да има сериозни последици за здравето. Резултатите разкриват, че средно жената във Великобритания е физически активна само четири часа на ден, което се равнява на 3/4 от будното време, прекарвано без активност.

Т. нар. "фитнес уплах" обаче не представлява най-сериозната причина за жените да избягват посещенията във фитнес залата. Топ 10 на причини да избягват тренировките оглавява липсата на достатъчно пари за фитнес и спортни занимания - 27%.

7 съвета за влизане във форма за плажа (без фитнес) - част 1Съветите на Станимир Михов за мечтаното плажно тяло без тежки физически упражнения7 съвета за влизане във форма за плажа (без фитнес) - част 2Продължаваме със съветите на фитнес инструктора Станимир Михов за мечтаното плажно тяло без тежки физически упражнения
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?