Най-хубаво за децата през лятната ваканция е да бъдат близо до природата. Да бъдат сред гората на прохлада в летните горещини; да се забавляват на батут; да преодоляват въжения парк или просто да си четат задължителната литература и да рисуват на сянка под боровете. Точно това видях на конната база "Драгалевци", където се запознах с деца от 9 до 15 години, заведени на разходка сред планината "Витоша" от ръководител от "Детска академия на науките, изкуствата и спорта".

Катя Бенчева, учител в "Детска академия на науките, изкуствата и спорта" разказва:

Имаме лятна програма, в която включихме езда, освен различните занимания. Децата полека напредват. Имат си любими коне. Хранят ги. Това допринася за развитието на самите деца, защото формират обич към животните. Аз лично съм много доволна - децата се чувстват прекрасно. Още повече самата база е в планината и след това ние си правим походи до Драгалевския манастир. Прекарваме в тези жеги едно много хубаво приятно време, пълни с положителни емоции и зареждане. Академията осигурява храна, вода и уроците по конна езда. Лятната програма е 40 лв. на ден. Работим от 8:30 до 18 ч. Осигуряваме различни занимания.

Николай Попов (15 години) за втора година в "Детска академия на науките, изкуствата и спорта" споделя:

Много е забавно, когато има и други деца,  с които можеш да се видиш, защото когато си в София, а всички твои приятели са на море, не знаеш какво да правиш. В академията се чувствам много добре, сякаш съм си на моето място. Има всякакви занятия, деца с които можеш да се сприятелиш, можеш да си подобриш уменията. Аз уча в гимназия по моден дизайн и много обичам да рисувам. Там има и рисуване аз много съм доволен, защото се упражнявам, даже рисуваме върху тениски. Така си подобрявам и  практиката за тази година и съм много доволен, защото можеш да откриеш себе си. Да разбереш, че си добър и в нещо друго, освен това, което мислиш.

Продължава за занимания по математика и езици в детската академия>>>

Катя Бенчева, учител в "Детска академия на науките, изкуствата и спорта":

Имаме курсове и по състезателна математика. Работим и през годината. С гордост мога да заявя, че наши деца на последните състезания спечелиха призови места на "Математика без граница". Даваме възможност децата да се явят на състезания, които се провеждат, последното беше в Тайланд - Азиатската олимпиада по математика. Не всяко дете може да отиде до Банкок, благодарение на това, че ние имаме тази възможност да осигурим присъствието им, те участват в тази международна олимпиада. Участват и в руската олимпиада, една от най-силните, където имаме призови места на български участници.

Елена Стоянова (12 години) разказва:

От три седмици съм тук на лятното спортно училище. академията ни осигурява много спортове. Конната езда е много хубава. Тя помага за гърба, за краката, за всичко. Радвам се, че попаднах на Академията и че успяваме всеки вторник и четвъртък да идваме тук. През ваканцията аз ходя на уроци по френски. Понеделник, сряда и петък сме на плуване. Имаме и учебни занятия като математика, български, история, арт, разхождаме се сред природата, защото е много чиста. Спокойно е, въздухът е много чист и се освобождаваме от напрежението през цялата учебна година. Лятото ми е един от любимите сезони, защото имаме ваканция, но лятото в тази академия има много дружелюбни деца, като цяло обстановката е страхотна. В академията ни дават да четем от задължителната литература и ни помагат за училище. Ние трябва да имаме висок успех и това ми помага. 

Подробна информация за лятната спортна академия може да намерите тук>>>

Свързана статия: