Хубавото на спорта е не само това, че ни осигурява здраве и хармонично тяло, но и фактът, че през това време се забавляваме. все по-често различни спортове се преплитат, за да се получи трети - абсолютно нов и непознат до този момент. Целта е да се извлекат максимални ползи, да се вземе най-доброто и от двете и да се получи ново спортно предизвикателство. Именно такива са light и jumping фитнесът. при тях се комбинират класически упражнения от фитнеса с батут или със светлина. 

1. Light фитнес

Методът е много забавен. Залага именно игривото начало и на красотата на светлините. Така съзнанието се отдалечава от неприятната мисъл - "Ох, трябва да спортувам, да се товаря!", която мнозина имат. В залата има различни повърхности със светлинни сензори, които се активират според предварително зададен режим. така, правейки планк, трябва да се протегнете още малко, за да стигнете светещата пред вас червена светлина. Или друго - супер активни упражнения с крака, които следват светещите квадратчета. В залата светлината е приглушена, за да могат светлините да се открояват.

Кой има нужда от llight фитнес

- хора с приключенски характер
- жени, които се притесняват от погледите на околните (тъмнината ще ви спести много от негативните чувства)
- имащи нужда от редуциране на теглото

2. Jumping фитнес

При jumping фитнеса се използват батути, върху които се правят всички упражнения, които обикновено се извършват на твърда основа. По-голямата нужда от пазене на равновесие върху разтегливата повърхност на батута активизира много повече мускули, отколкото работят обикновено. Ефектът е същият като при спортуването с kangoo jumps. Подскоците помагат да се изгорят още повече калории, подобряват метаболизма и кръвообръщението. 

Кой има нужда от jumping фитнес

- жени, които обичат подскоците
- жени, които целят оформяне и стягане на бедрата и дупето
- енергични персони, за които обикновения фитнес е скучен
- имащи нужда от редуциране на теглото