Джеса О’Браян, или Голата блогърка, споделя как практикуването на гола йога й помага да приеме не само начина, по който изглежда собственото й тяло, но и да постигне хармония със себе си. Голата йога помага на 28-годишната австралийка да се справи с подигравките и коментарите за външния й вид и да го заобича повече.

"Йогата засилва връзката между тялото, ума и духа. Голото й практикуване само ми помогна да засиля това усещане. Да се научиш да приемаш и обичаш себе си, е безценно. Йогата не е това, което виждате от снимките в Инстаграм - не всички имат перфектни тела. Аз съм доста слаба, но когато се наведа, имам паласки. Голата йога ми помогна да приема себе си и да обичам повече тялото си", споделя О’Браян пред британския "Daily Mail".

Австралийката смята, че в обществото битува двоен стандарт, когато става дума за външния вид на тялото, защото модната индустрия идеализира и насърчава хората да изглеждат по определен тип.

Но подигравките с външния вид са неприемливи под каквато и да е форма, защото никога никой не трябва да се чувства зле или да бъде пренебрегван от останалите по някакъв начин заради своето тяло, неговия размер, кожа или телесни мазнини.

"Когато гледате някого, опитайте се да не го критикувате - или дори му направете комплимент за външния вид. Опитайте се да останете неутрални към физическите му качества. Съсредоточете се върху връзката си с този друг човек, върху енергията по между ви", заявява австралийката. По-добре не можеше да бъде казано.

Благодарение на вдъхновяващите снимки, които споделя в Инстаграм, Джеса вече има над 56 000 последователи в социалната мрежа. Вижте част от кадрите по-долу: