За корема

Лягаме по гръб и плътно притискаме кръста към пода. Повдигаме краката перпендикулярно, а ръцете с гиричките протягаме косо към ходилата. Бавно повдигаме главата и раменете, като се стараемгиричките да достигнатмаксимално близо до корема. отпускаме обратно на пода.

За таза

Заставаме в изправен стоеж с леко разтворени (на една педя) крака един от друг. С опънати напред ръце и обърнати нагоре длани правим широка крачка напред с левия крак, приклякваме до прав ъгъл в коленете и едновременно с това свиваме ръцете в лактите, приближавайки гиричките до раменене. Връщаме в изходно положение иповтаряме 8-12 пъти – първо с единия, а след това с други крак.

За ръцете

Същото изходно положение. Гиричките свободно са отпуснати покрай тялото с длани назад. Правим дълбок клек, все едно сядаме на стол. Едновременно с това повдигаме ръцете успоредно на пода. Повтаряме 10-15 пъти.

За бедрата

Заставаме с гръб към стена на крачка от нея. Навеждаме се назад и подпираме гръб на нея. Бавно плъзгаме гърба по стената, докато в коленете се образума прав ъгъл. Изнасяме гиричките встрани до нивото на раменете. Броим до 5 и се връщаме в изходно положение. Повтаряме 6-10 пъти.

Всичките горни упражнения

можем да правим и без гирички, но участието им гарантира допълнително натоварване и съответно по-голяма ефективност и въздействие върху мускулите.

Достатъчни са 3 серии от упражненията с 2-минутна почивка между тях.