Петте класа на Fierce Grace са: Основен, Класически, Fierce Grace, Fierce (известнен още като Звярът) и Фиксиране – всички те са създадени така, че да бъдат достъпни и ефективни за всеки. Всеки един от класовете (нива, стъпки) дава на практикуващите различни опции, отговарящи на техния индивидуален опит, график и настроение. Занятията се провеждат в топла стая (около 38 градуса) за максимален ефект. 

Fierce Grace е една от най-новите системи в йога практиката. Въз основа на класическата Хатха йога, Бикрам и Ащанга йога, Fierce Grace комбинира най-авангардните модели в йога практиката с най-древните йога принципи.

 

#Основен (75 минути)

Този клас е еднакво подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Той е особено подходящ за хора с травми и постурални проблеми. Позволява бързото и ефективно възстановяване на организма, а оттам и освобождаването и пренастройването на съзнанието на по-висши честоти.

#Класически (80 минути)

Това ниво наподобява традиционната Бикрам йога. Асаните са интензивни и са ефикасен метод за пречистване на организма от токсините и излишните килограми. Серията упражнения от това ниво работят за бедрата, стойката, ръцете, корема и целия корпус.

#Fierce Grace (80 до 90 минути)

Асаните от този клас са комбинация от основните пози на Бикрам, Хатха и Ащанга йога. Включва упражнения за укрепване на корпуса, скулптуриране на тялото, дихателни техники и дълбока релаксация. Практикуването му отключва творческата енергия, жаждата за приключения, стремежа към експериментиране и лични открития. Изпълненията на асаните под звуците на релаксираща музика помага на ума да се отпусне и освободи от натрупаните негативни мисли и емоции, да се пречисти от тях и да ги изхвърли.

#Fierce (в буквален превод - устрем) (1 час и 45 минути)

Този клас е за напреднали. Създаден е с цел да ни подготви (устреми, тласне) за следващото ниво, развивайки качества като сила, гъвкавост, баланс, търпение и чувство за хумор.

#Фиксиране (50 минути)

Асаните тук се изпълняват при висока интензивност. Работи се върху гъвкавостта и мускулатурата на тялото, върху освобождаване от стреса чрез дишане и релаксация.
Предупреждение! Бикрам йога може да се практикува от всеки човек без значение от пола и възрастта, но не е препоръчителна за хора със сърдечни проблеми поради интензивността на упражненията при висока температура на помещението.