Хубавото на лошото време е, че най-после ще можете да отделите онези 30 минути за упражнения у дома. Ако ви се намира швейцарска топка, време е да я надуете и да се поизпотите. Тези 3 движения натоварват цялото тяло, като акцентират върху раменете, корема и дупето – зоните, с които най-много ще се гордеете, когато дойде време за бански.

За да бъде безопасна тренировката ви, проверете дали топката е достатъчно добре надута – на пипане трябва да е твърда и не бива да променя много формата си, когато седнете върху  нея. Поставете я върху килим или постелка за йога и проверете дали двете повърхности не се плъзгат.

Повдигане на таза с топка
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Легнете по гръб и поставете крака върху топката, така че средата на прасците да опира плътно. Издишайте, за да релаксирате гръдния кош, натиснете земята с длани и топката с прасци, и избутайте цялото тяло нагоре, използвайки дупето. Задръжте 3 секунди и се върнете в изходна позиция. Изпълнете 10 пъти в 2 или 3 серии.

Ножчета
Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosСнимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Започнете като заемете позиция за лицева опора и поставите краката на топката. Стегнете корема и се уверете, че не напрягате горната част на гърба излишно. С едно плавно движение, придърпайте коленете към гърдите. Задръжте секунда и върнете обратно. Изпълнявайте упражнението бавно – 2 секунди за придвижване на топката във всяка посока. Направете 8-10 повторения в 2-3 серии.

1/3 коремни преси
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Легнете по гръб, така че топката да подпира гърба ви от плешките до таза. Нека коленете са сгънати а стъпалата да са директно под тях. Стегнете бедрата и натиснете леко топката с кръст. Сложете длани зад врата, с лактите встрани и високо вдигната брадичка. Издишайте и се сгънете нагоре, сякаш искате да докоснете гръдната кост в тавана. Задръжте секунда и бавно върнете в изходна позиция като вдишате. Изпълнете 15-20 повторения в 2-3 серии.

 

Със съдействието на www.artofrealfood.com