Пред всеки бегач, който започва да тренира, винаги седят две основни цели – да може да бяга на по-дълги разстояния и да може да взима тези разстояния по-бързо. За тази цел има няколко основни правила, които е редно да спазваме. 

#Основното условие при джогинг-облеклото, е да осигурите удобство на краката си

 

Обувките, които ще изберете трябва да са не само удобни, но и адаптирани към крака. Тази година adidas революционизира дамската маратонка, създавайки PureBOOST X. Моделът е с по-гъвкав свод в областта на ходилото, който осигурява изцяло нов външен вид и усещане. Адаптивната еластична мрежа на свода обвива средната част на стъпалото, като така прави крака да изглежда по-малък и едновременно с това осигурява сензационна опора, която може да почувствате при всяко бягане.

#Заемайте правилна стойка

Снимка: Adidas press office

Дръжте гърба и раменете изправени. Ако тичате по планинска пътека и се изкачвате нагоре – леко наклонете тялото си напред. И не забравяйте - не притискайте ръцете към тялото, оставете ги да се движат свободно.

#Определете си реалистични цели

Всеки има нужда от идол, на който да подражава. Като например Карли Клос, която не само носи маратонките PureBOOST X по време на тренировка, но и е пример за подражание. Фигурата й е безупречна. Колкото и да искаме да изглеждаме като нея, редно е да се съобразяваме със своите индивидуални възможности. Изгответе си програма, която да следвате, без тя да възпрепятства ежедневието ви. 

#Залагайте на правилен и здравословен хранителен режим 

Резултатите от редовното бягане зависят от диетата, която следваме. Когато тренирате, не се лишавайте от закуска, богата на протеини и въглехидрати. Седмица преди тренировка се постарайте да не прекалявате със сладките храни и пийте много вода. Това важи и за периода на тренировки. Водата е важен компонент при тичането, но и с нея не бива да се прекалява. 

#Бъдете повече от просто бегач

Джогингът е добра тренировка, но за да бъде тялото ви във форма е редно да развивате всички мускули. Затова ви препоръчваме да посещавате редовно фитнес залата, където с помощта на професионален треньор ще развиете своята мускулатура. Апропо, в началото на тази статия споменахме за новия модел adidas PureBOOST X, които не само видяхме, но и пробвахме. Той е удачен както за тренировки на открито, така и такива на закрито. 

Дами, подготвени сте за тренировка.