Времето все още предразполага към дълги неделни разходки, тичане в листата и наслада от мекото есенно слънце. Когато сте на върха на някой хълм обаче, често ви се приисква да се поразтегнете и да релаксирате уморените си крайници. Разказвам ви за няколко чудесни начина да отпуснете цялото тяло за минути. Опитахме ги миналата неделя и нямаме търпение да ги споделим с вас, за да усетите и вие ефекта им.

Разтягане на прасец
Снимка: Галина Толкингтън

Всички мускули в тялото са свързани в деликатна мрежа, затова е добре когато разтягате прасците, да включите и предната част на бедрото, където се намират мускулите, свързващи крака и таза. За да изпълните тази позиция, застанете с лице към дърво или към пейка и направете голяма крачка назад, така че пръстите и на двата крака да сочат напред. Направете лек напад с опорния крак , без да отлепяте петата на задния крак и  усетете леко разтягане при прасеца и предната част на бедрото.  Задръжте 45 секунди и сменете позицията, за да я изпълните с другия крак.

Разтягане на странична линия
Снимка: Галина Толкингтън

Ходенето може да натовари външната част на бедрата и кръста, които лесно можете да разтегнете с едно движение. Застанете странично на клон или пейка, по-ниски от нивото на кръста ви, поставете вътрешния крак на опората с пръстите нагоре и го изпънете. Наведете се към него и наклонете ръката нагоре и настрани, така че страничната линия на тялото, минаваща през бедрото, кръста и гърба, да се разтегне приятно. Задръжте 45 секунди и повторете на другата страна.

Разтягане на гръб
Снимка: Галина Толкингтън

Тази позиция е страхотна за почивка от тежката раница. Застанете пред удобна опора, хванете се с една ръка и ‘’седнете’’ назад и надолу, така че гръбнакът ви да е в една линия, а разпъването да минава от задната част на рамото, през страничната част на гърба и чак до кръста. Не забравяйте да разпъвате нежно и да задържите 45 секунди.

Може да покажете тези лесни и ефективни разтегателни движения на семейството и приятелите си, когато се разхождате заедно следващия път или да ги пригодите към градски условия и да ги изпълните след дълго пазаруване или в края на натоварен ден.

Със съдействието на www.artofrealfood.com