Наскоро изданието "Еволюционна Биология" разкри, че мъжете са силно привлечени от жени с красиво оформени и стегнати ръце. Учените твърдят, че заглеждането по дългите крака отстъпва на приятните форми в горната част на тялото. Какво по-подходящо време да поработите върху трицепсите от летните месеци и какво по-добро място от задния ви двор или от близкия парк?

Представям ви три доказано ефективни, изпълними навсякъде и подходящи дори за начинаещи упражнения, които ще ви помогнат да изваете стегнати и красиви ръце.

Лицеви опори от наклон

Снимка: Галина ТолкингтънСнимка: Галина Толкингтън

Застанете пред висока опора: пейка, парапет, ограда или стъпало. Разположете дланите на широчината на раменете. Стегнете корема и мускулите на дупето и не позволявайте на кръста да потъва надолу. Поемете въздух и се спуснете бавно, като държите лактите максимално събрани и тялото в една линия. Издишайте и се върнете в изходно положение. Изпълнете упражнението в 2 или 3 серии за максимален брой повторения.

Странични помпички

Снимка: Галина ТолкингтънСнимка: Галина Толкингтън

Легнете на една страна, като поставите дланта на горната ръка до бицепса на опорната, с пръстите успоредни на тялото. Натиснете земята с длан, като разгънете лакътя и използвате само силата на трицепса за да повдигнете тялото. Изпълнявайте бавно, като се избутвате или спускате за минимум 2 секунди. Направете 2 или 3 серии на всяка страна с максимален брой повторения.

Диамантени помпички

Снимка: Галина ТолкингтънСнимка: Галина Толкингтън

Седнете с изпънати крака и се подпрете на лакти.  Съберете длани под кръста. Отпуснете цялата тежест на тялото. Избутайте се нагоре с едно движение, изпънете лактите и стегнете ръце. Спуснете се бавно и повторете. Направете максимален брой повторения в 2-3 серии.

Тази програма има видим резултат, ако я изпълнявате поне 3 пъти седмично, може да я практикувате самостоятелно или като част от друга тренировка. Успех!

Със съдействието на www.artofrealfood.com