Всяка една от нас се старае да включи спорта в натовареното си ежедневие. Да, ние не само се опитваме, но и успяваме. За да бъде тренировката ни ефективна е редно да преосмислим преустановените си навици и да вземем правилните решения, за да постигнем по-бързо желаните от нас резултати. 

Кои са те?

Правило #1 - Ще пием много вода

Средното количество вода на ден е в размер на литър и половина. Когато спортуваме е редно да увеличим приема на H2O, за да избегнем неприятни контузии и разтягания на сухожилия по време или след тренировка. 

Правило #2 – Ще се храним редовно и правилно 

Какво означава това? Това подразбира изборът на свежа и здравословна храна - плодове, зеленчуци, риба, пълнозърнести изделия и др. Също така би било добре ако се научим да се вслушваме в това, което тялото ни се опитва да ни каже чрез явни знаци. Например, ако изведнъж ви се приядат бадеми, не отказвайте на организма ви да бъде захранен с хранителните свойства на съответните семена. 

Правило #3 – Час и половина преди тренировка ще закусим здравословно

Защо? Поради простата причина, че не е хубаво да натоварваме организма докато е в процес на храносмилане. 

Правило #4 – След тренировка ще захраним тялото със здравословна храна

След като хидратираме и тонизираме тялото пиейки вода е редно да захраним организма след осъщественото физическо натоварване. Час след тренировка може да си направите сандвич с пълнозърнест хляб, свежи зеленчуци (домат, краставица). Тази закуска не само ще ви засити, но и освежи. Също така ще ви зареди с много полезни витамини и минерали. 

Правило #5 – Ще включим протеини, фибри и витамини в ежедневното си меню

Едно от основните правила при здравословното хранене при професионалните спортисти е да се избягва червеното месо. За щастие има други източници на протеини, които снабдяват организма с необходимите му сили, включително риба, пилешко месо морски дарове и др. 

Правило #6 – Ще превърнем сушените плодове в любим деликатес

Рядко се сещаме за тях, но сушените сливи, праскови и други са изключително богати на въглехидрати. Те са подпомагат при възстановяването на мускулатурата след физическо натоварване и също така ни се услаждат със захарния им вкус. 

Правило #7 – Ще избягваме излишното натоварване на стомаха

Вредните храни, безразборното хранене и други лоши навици вредят на здравето и благополучието на целия организъм. Да, вкусни са, но и изключително вредни. 

Дойде време да играем заедно. Участвайте и може да спечелите фитнес карта, любезно предоставена от център за красота TERRA Spa.

За да участвате, отговорете правилно на въпроса:

- Кои зодии са умели ДЖОГИНГ бегачи? Прочете статията, която следва и споделете правилния отговор.  

 

За фитнес залата в център за красота TERRA Spa

 

Фитнес залата е разположена на две нива и е оборудвана с последно поколение фитнес и кардио уреди Life Fitness. На място ще може да се възползвате и от TRX - система за функционално упражняване, VibroGym inSPORTline Sunflower – машина с 3D вибрации за бързо и ефективно оформяне контурите на тялото, и трайно намаляване на телесното тегло.

Споделете своя отговор като коментар към тази статия. В края на месец ноември ще изтеглим щастливеца, спечелил фитнес картата.