Има всякакви митове, разпространени за фитнес тренировките. Всеки има свое мнение кое е най-добре, какво трябва да се прави и т.н. Но истината е, че много малко са хората, които разбират от това.

Ето някои от най-разпространените заблуди за фитнеса:

1.Можете да насочвате изгарянето на мазнините
Упражненията натоварват определени части от вашето тяло, но вие не можете да контролирате изгарянето на мазнини. В скорошно изследване група хора са тренирали 10 седмици само единия си крак. За периода те са изгубили приблизително същото количество мазнини и в другия крак. Най-много изгорени мазнини са тези над кръста.

9 забавни типажа, които ще срещнете във фитнеса >>

2.Не е добре да тренирате на празен стомах
Тялото ви губи много повече мазнини, когато тренирате преди да сте си изяли закуската. Важно е да не пропускате да пиете голямо количество вода.

3.Няма болка, няма резултати
Леката болка не е проблем. Но ако натоварите тялото ви прекомерно и изпитвате болка в мускулите и ставите, това може да доведе до сериозни травми.

Как да изгорим 135 калории за 10 минути? >>

 

4.Задължително се разтегнете преди тренировка
Разтягането кара мускулите да се чувстват по-слаби и отпуснати, посочва скорошно проучване. Така че ако отделите прекалено много време на разгрявка, това може да навреди на тренировката.

Четиринайсет причини да правите гимнастика >>

5.Тичането на пътека е равностойно на тичане навън
Навън има много повече фактори, които ви влияят – вятър, наклони, неравности и т.н. В залата се горят 10% по-малко калории.

6.Не тренирайте всеки ден
Почивката е част от всяка тренировка, а не нейна алтернатива. Отделянето на поне 30 минути всеки ден за тренировка тонизира и стимулира тялото.

Тренираме пълноценно, като сменяме темпото >>

7.Ако се потиш, значи, че не си във форма
Хората, които са в много добра форма, произвеждат повече пот, от тези, които не са. С всяка следваща тренировка изпотяването става по-интензивно.