Повечето от нас посещават фитнес залата, за да трупат мускули и/или да свалят килограми. Да, но спортът е много повече от средство за отслабване. Да променим мисленето си осъзнавайки, че физическата дейност може да подобри живота ни по неподправен начин. 

Благодарение на спорта ще си усигурите не само тънка талия, но и:

#Ясно съзнание 

Доказано е. Редовното спортуване подобрява мозъчната дейност. Тренировката след тежък ден се отразява добре не само на тялото, но и на съзнанието. Същевременно с това, физическата дейност помага на мозъка да отсее и запази важната информация, която е редно да помни. Плюс това, тя помага и за освобождаването от стрес и натрупаното напрежение, негативна енергия и др. 

#По-добър секс 

Като се замислите ще остановите, че след тренировка се чувствате не само по-жизнена, но и сравнително по-уверена в себе си. Това чувство е средство да подобрите сексуалния си живот, възползвайки се от момента и доставяйки си удоволствие в спалнята. 

#Вдъхновение 

Дали ще отидете във фитнес залата или ще тичате в най-близки парк - няма значение. Какъвто и да е спорт да изберете, тренировката е идеален момент да освободите своето съзнание. Време когато можете да медитирате и да се откъснете от заобикалящата ви реалност. 

#Тонус рано сутрин 

Колкото и да не ви се вярва, но ефектът на една тренировка е с дълготраен ефект. Не е нужно да ходите всеки ден на фитнес, за да поддържате съзнанието си и тялото жизнени. Редовната физическа дейност дарява тялото с положителна енергия, която осигурява и...

...#Качествен сън. 

След споделеното, как да не обичаме спорта?