Като всяка част от тялото ви, и ходилата имат нужда от упражнения, за да бъдат в добра форма. Ето 4 начина това да се случи:

Пускам, пускам кърпичка
Как действа: укрепва мускулатурата на краката и подобряване баланса
Хвърлете един чорап на пода и използвайте пръстите на краката си, за да го хванете с тях. Задръжте във въздуха за 10 секунди, след това отново го пуснете на пода. Повторете пет пъти с всеки крак.

Нешка Робева
Как действа: укрепва мускулите, което, от своя страна, води до подсилване на костите на краката
Застъпете с петте пръста на краката си широка ластична лента. Разширете пръстите, издърпайте лентата в противоположна посока, като се стараете да я задържите и с пръстите. Дръжте пет секунди, след това пуснете. Повторете пет пъти за всеки крак.

Високо, високо
Как действа: укрепва краката и прасците и подобрява баланса
Застанете срещу шкаф или врата. Вдигнете единия крак, балансирайте и качете стъпалото, като докосвете с върха на пръстите си най-всиоката възможна за вас част. Задръжте крака си там за 10 секунди, след това го свалете по-ниско. Повторете 10 пъти за всеки крак.

Ахилесова пета
Как действа: заздравява сухожилията
Седнете на пода, протегнете единия крак напред, другия сгънете навътре. Прехвърлете кухненска кърпа през петата и хванете двата й края. Вдигайте крака с кърпата нагоре, докато почуствате стягане в областта на стъпалото и прасеца. Задръжте за 10 секунди, отпуснете. Повторете пет пъти за всеки крак.

След като приключите с тези упражнения, може да наградите краката и ходилата си с масаж със студена топка за голф. Просто я поставете за няколко часа във фризера преди това. Сложее я под ходилото си и търкаляйте леко. Топките за голф са с многжество хлътнатини по повърхността, което ги прави идеални за масаж.